Woontrends 2021

Voorjaarstrends 2021

In het voorjaar van 2021 gaan we voor een frisse en rustgevende sfeer in huis. Na een bevlogen jaar hebben we behoefte aan ontspanning en optimisme. Dat is goed terug te zien in de nieuwe woontrends voor 2021. Van Japans minimalisme tot aan frisse pistachetinten en zongebruinde kleuren gemixt met pastel. De stijlen zijn verschillend, maar hebben één ding gemeen: rust. Natuurlijke invloeden en frisse kleuren zien we bij alle trends terug en passen perfect bij de start van een nieuw jaar.

Woontrend 1: rust en eenvoud.

We genieten van simpele dingen en onze behoefte aan rust en stabiliteit is sterker dan ooit. De woontrend Silence brengt je interieur terug naar de basis. De stijl is een mix van Scandinavisch design en Japans minimalisme, ook wel Japandi genoemd. Je ziet binnen deze woontrend veel ronde vormen, lichte tinten en zachte materialen terugkomen, die samen zorgen voor een ingetogen en serene sfeer. De basiskleur is wit, gemixt met beige, lichte bruintinten en hier en daar een accent van melkachtig blauw. Meubels van licht hout, verlichting van rotan of bamboe en zachte plaids of sierkussens met subtiele bewerkingen passen perfect binnen deze stijl.

Woontrend 2: haal de zon in huis.

Met de woontrend Sunkissed haal je de warmte van de zon naar binnen. Met crème als basis en zongebruinde kleuren als roze, geel en oranje ontstaat er een warme, geborgen sfeer in huis. De combinatie met glanzende materialen en romantische accessoires doet denken aan een glinsterende zee bij ondergaande zon. Denk aan vazen van gekleurd glas, maar ook parelmoerkleurige schelpen, kaarsen en een mooie droogbloemen passen perfect bij deze stijl. De toevoeging van lila accenten, strepenprints en pastelkleuren zorgt voor een vernieuwende twist en maakt deze woontrend perfect voor het voorjaar.

Woontrend 3: zet je huis in bloei.

Met woontrend Bloom zet je zowel letterlijk als figuurlijk je huis in bloei. Ook dit voorjaar zit je weer goed met groen, maar gaan we wel voor een frisse pistachegroene tint. Deze mag gecombineerd worden met verschillende groentinten en natuurlijk met echt groen. Want, een paar mooie planten zijn onmisbaar binnen deze trend! Roze accenten geven deze woontrend een speelse twist en zorgen voor dat heerlijke voorjaarsgevoel in huis. Ook meubels van rotan en bamboe zijn onmisbaar en met hier en daar een zwart accent geef je de ruimte een stoer tintje en net wat meer pit.

De waardering van dekloostertuinlandelijkwonen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 74 reviews.